Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во рамките на проектот на УНДП за подобрување на меѓуетничките односи во заедниците, а како дел од проектот „Толеранција без стереотипи“ во 2010 – 2011 НВО НЧП подготви препораки до новинарите од локалните медиуми во Македонија, кои покриваат меѓуетнички односи и кои први ја покриваат „лошата вест“. Водичот за новинари е прирачна брошура на 16 страни, на македонски и на албански јазик.