Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Новинари за човекови права во рамки на проектот „Циркуларна економија за младински просперитет“ започна да објавува кратки приказни за бенефитот од циркуларната економија. Денешнаат приказна е посветена на екосан тоалетите кои со правилна употреба од човеквиот измет и урина произведуваат органско ѓубриво.

Проектот кој има време траење од 10 месеци е субгрантиран од проектот GEAR/2017/394-354/MКD, од програмата Поддршка на граѓанските организации (ГО) во Северна Македонија во рамки на проектот GEAR – Зелена економија за развој на регионот.