План за вода и санитација

01.09.2020 – 31.08.2022

ПРЕПОРАКИ ЗА АКЦИЈА ЗА МЕНСТРУАЛНАТA ХИГИЕНА И ПРОИЗВОДИ, ЗА ВОДНИ РАБОТНИ МЕСТА И ОБЈЕКТИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО МЕНСТРУАЛНАТА ХИГИЕНА

Обезбедувањето рамноправен пристап до капацитетите […]

„Запирање на поплавата од пластика!„

Во рамки на проектот План […]

Водата за пиење треба да се штеди и да се користи рационално

На 20.09.2022г. во Хотел Лимак […]

Водите во езерата во Северна Македонија загадени со нитрати

Во рамки на проектот WatSan […]

Учениците од ОУ Блаже Конески имплементираат активности за вода

Учениците од основното училиште Блаже […]

Тркалезна маса „Водата како јавно добро“

Бистра Михајлова, WECF Новинарите за […]

Учениците учат да мијат раце

Новинари за човекови права во […]

Во пресрет на Глобалниот ден на миење раце: Со непречен пристап до вода ќе успееме да одржуваме чисти раце

Денес се одбележува Глобалниот ден […]

„Хигиена на рацете за сите“ – Меѓународен ден за миење раце

Светскиот ден за миење раце […]

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА НИТРАТНИ ТЕСТОВИ

Новинари за човекови права во […]

Придружете ни се во одбележувањето на Светскиот ден на водата и одговорете:ШТО ЗНАЧИ ВОДАТА ЗА ВАС?

Новинари за човекови права секоја […]

Како да се намали и спречи ширењето на заразни болести во училиштата

Новинари за човекови права во […]

Во рамки на проектот План за вода и санитација, кој го спроведуваме во рамки на десетгодишната програма за вода и е поддржан од германското министерство за животна средина, денеска го промовиравме делот Д од Компендиумот за безбедност на вода и канализација, со наслов „Запирање на поплавата од пластика!„ Станува збор за труд напишан од Жените се ангажираат за заедничка иднина (WECF e.V.) и Новинари за човекови права и воедни тие се одговорни за содржината на оваа публикација. Содржината презентирана овде не го одразува гледиштето на финансиерите. Линк до публикацијата https://drive.google.com/.../1lqSJcdtWaTtTkfdmt.../view...