Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во рамки на проектот „Информации, факти и проверки“ објавуваме „Прирачник за раскажување приказни“. Целта на овој прирачник е да се подготват лицата кои се интервјуираат или кои ги раскажуваат приказните. Подготвени лицата кои говорат пред камерите е успешна приказна.

ПРИРАЧНИК ЗА РАСКАЖУВАЊЕ ПРИКАЗНИ

 

Проектот „Информации, факти и проверки“ е субгрантиран од програмата „Градење на отпорноста на заедниците кон насилниот екстремизам во Западен Балкан“, имплементиран од Форум МНЕ и неговите партнери, а со финансиска поддршка на Европската унија (Инструмент за граѓанско општество и програма за медиуми 2016-2017, Консолидирање на регионални тематски мрежи на граѓански организации, EuropeAid/154870/DH/ACT/Multi) и Министерството за јавна администрација на Црна Гора.