План за вода и санитација

01.09.2020 – 31.08.2022

Водата за пиење треба да се штеди и да се користи рационално

На 20.09.2022г. во Хотел Лимак […]

Водите во езерата во Северна Македонија загадени со нитрати

Во рамки на проектот WatSan […]

Учениците од ОУ Блаже Конески имплементираат активности за вода

Учениците од основното училиште Блаже […]

Тркалезна маса „Водата како јавно добро“

Бистра Михајлова, WECF Новинарите за […]

Учениците учат да мијат раце

Новинари за човекови права во […]

Во пресрет на Глобалниот ден на миење раце: Со непречен пристап до вода ќе успееме да одржуваме чисти раце

Денес се одбележува Глобалниот ден […]

„Хигиена на рацете за сите“ – Меѓународен ден за миење раце

Светскиот ден за миење раце […]

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА НИТРАТНИ ТЕСТОВИ

Новинари за човекови права во […]

Придружете ни се во одбележувањето на Светскиот ден на водата и одговорете:ШТО ЗНАЧИ ВОДАТА ЗА ВАС?

Новинари за човекови права секоја […]

Како да се намали и спречи ширењето на заразни болести во училиштата

Новинари за човекови права во […]

НЧП продолжува да работи на одржливо управување со водите

НЧП заедно со партнерите од […]