Информации, факти и проверки

01.01.2021 – 30.06.2021

Едукацијата е неопходна во справување со насилниот екстремизам и тероризам

Новинари за човекови права во […]

Анализа на медиумите како и колку третираат теми за тероризмот и насилниот екстремизам

Новинари за човекови права во […]

МИРОВНО НОВИНАРСТВО -АЛАТКА ВО КОМУНИКАЦИЈАТА ПРОТИВ ТЕРОРИЗМОТ И НАСИЛНИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ ВО МЕДИУМИТЕ

Мировното новинарство се разви од […]

„Прирачник за раскажување приказни“ предуслов за успешни прилози

Во рамки на проектот „Информации, факти […]

Зошто темата за насилен екстремизам е важна?

Филип Спировски зборува зошто темата […]

Преку „Информации, факти и проверки“ ќе се едуцираме за насилниот екстремизам

Екстремистите и насилниот екстремизам секогаш […]