Loading...

ПРОЕКТИ

Отворен повик за експерт (тренер/обучувач) за тренинг на претставници на ГО во рамки на “Пилот-проект за Систем за рано предупредување за исчезнати деца”

Информации за проектот: “Пилот-проект за Систем за рано предупредување за [...]

Инвестирање во менструалното здравје е инвестирање во здрави поколенија

Лошата хигиена на менструалниот циклус предизвикана од недостаток на едукација [...]

Управување со контроверзии

Новинари за човекови права од денеска започнува со серија тренинзи [...]

Учество во работната група за вода и здравје при УНЕЦЕ

Наташа Доковска како член на работната ексертска група за вод [...]

Стапи на сила Договорот за забрана на нуклеарното оружје

Повеќе од 75 години по бомбардирањата на Хирошима и Нагасаки, [...]

Јавен повик за дигитални услуги за 2021 година

Скопје, 13 Ноември 2020 НВО Новинари за човекови права распишува [...]

Сертификати за компаниите што се фер со потрошувачите

Новинари за човекови права, во рамки на под-проект насловен „Среќни [...]

Работилница за прашања и приоритети на водата за пиење

Прашањата и приоритетите на водата за пиење беше тема на [...]

Родот во одржливиот развој

Овој прирачник за инструменти за Родов ТнТ беше оригинално развиен [...]

Преглед на податоците засновани на заедницата собрани во рамките на проекто Родова проценка на Women2030 во Македонија

Податоци собрани во рамките на Женската проценка за родова еднаквост во Македонија во 2030 година

Overview_data_MACEDONIA (ppt)

Планирање на безбедноста на водата и канализацијата во рурална Романија, Албанија и Македонија

Целта на овој проект е да се подигне свеста за [...]

СВЕТСКИ ДЕН НА ТОАЛЕТИТЕ

НВО – Новинари за човекови права и оваа година го [...]

Прирачник за медиуми

Фотографиите од луѓе се особено важни за активистите, бидејќи тие [...]

Лифлет: Не молчи! – Запри го насилството врз жените

Brochure

Нобелова награда за мир за НЧП

И Македонија е дел од Нобеловата награда за мир за [...]

Здравјето и климатските промени

Новинари за човековиправа учествуваше во подготовка на студијата за Здравјето [...]

Започнува новиот проект за Западен Балкан за интеграција на Ромите

Најважната цел на проектот “Интеграција на Ромите 2020” е да [...]