Здружението за социјални иновации и одржлив развој РАДАР, Новинари за човекови права, Првата детска амбасада Меѓаши и Зелениот институт на одржаната прес конференција по повод петицијата НУЛА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО И ПОПРЕЧУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ЖИВОТ предложија итни мерки и побараа одговорност за континуираното аероагадување.

Целата прес конференција може да ја погледнете тука