Во рамки на проектот Циркуларна економија за младински просперитет направена е анализа за состојбата со циркуларната економија и зелените работни места во Ресен, Кавадарци и Струга. Линкот од анализата можете да го најдете  ТУКА

Интерактивна мапа за циркуларна економија  e производ од проектот кој е субгрантиран од проектот GEAR/2017/394-354/MКD, од програмата Поддршка на граѓанските организации (ГО) во Северна Македонија во рамки на проектот GEAR – Зелена економија за развој на регионот.